27 oktober 2009

Note to self: Barn är alltid barn och vill inte bli bortglömda

Idag fick min dotter ett gulligt litet paket på posten från sina morföräldrar. Det är nämligen nalledagen. Att mina föräldrar har en dotter som fyller år just idag (nämligen jag) verkar passera obemärkt. I alla fall fanns inte minsta lilla kort eller paket i lådan. Får man bli lite ledsen då?


26 oktober 2009

Att man aldrig lär sig

Samtidigt som jag håller på att skriva ett tack-sms till en vän som oroligt undrat om det inte blivit lite mycket för mig nu och uppmanar mig att försöka släppa något ringer telefonen. En annan vän. Undrar om jag möjligen kan språkgranska den rapport hon och hennes kolleger skrivit under en utbildning, innan rapporten lämnas in. Jag säger ja. Inte utan förbehåll, men ändå, ja. Idiot!

17 oktober 2009

Påminnelse


Det här är utsikten från mitt rum på nya jobbet. Den gör mig glad!


(Nå, från ett av mina rum. Jag har ingen fast plats, ingen egen dator och ingen telefon. Men ändå. Jag har roliga, utmanande och intressanta uppgifter, fantastiska kolleger och dessutom vacker höstutsikt. Måste påminna mig om det när det är gråare...)

13 oktober 2009

Present!



Min fina, men hemliga, bokvän har överträffat sig själv och mina förväntningar rejält. Igår damp det ner ett fullmatat paket i brevlådan med:
- Bodil Malmstens ”Kom och hälsa på mig om tusen år”
- två nystan garn i härliga färger som kanske ska få bli såna här sockor
- en jättefin anteckningsbok
- supersöta färgpennor.

De två sista sakerna var omtänksamt nog tänkt till Sprallinen. Hon blev själaglad!

12 oktober 2009

Löfte

Jag, Botilda, lovar att gå och lägga mig senast klockan 22.00 hela den här veckan. Undantaget är torsdag kväll när jag jobbar sent, men då lovar jag att ändå försöka gå och lägga mig klockan 22.00.

Sen blir livet piggare, lättare och lyckligare, tror ni inte?!

Så värst olyckligt är det ju inte, och lättare blir det väl egentligen mest om jag låter bli choklad och annat onyttigt - men piggare. Vi satsar på det. Piggare!


---
Dag 1: barnet vaknade och grät fem i tio – mamman i säng senare än tänkt.
Dag 2: i säng någon minut efter tio, läste en timme.
Dag 3: i säng strax efter 10, släckte 22.40.
Dag 4: (torsdagen): allt en timme förskjutet eftersom jag kom hem först 21.55.
Dag 5: i säng vid 11 ”det är ju ändå helg”-lurar mig själv.

09 oktober 2009

Världens längsta titel?

Den stora nätbokhandeln tipsar mig om böcker jag borde köpa. Igår tyckte de att den här lät bra. ”How to Feed Your Whole Family a Healthy Balanced Diet, with Very Little Money and Hardly Any Time, Even If You Have a Tiny Kitchen, Only Three Saucepans (One with an Ill-fitting Lid and No Fancy Gadgets - Unless You Count the Garlic Crusher”.

Man kan bläddra i boken på nätet om man blir nyfiken. Jag slutade dock vid rådet att ge barnen kakor till frukost, speciellt på vintern när ingen ändå känner för frukt. ”Titta bara på européerna”, står det, ”de mumsar i sig croissanter och marmelad utan att det är skadligt för deras hälsa.” Ja, titta bara. Men pluspoäng för titeln måste det nog bli i alla fall.