29 januari 2008

Nu får någon annan bestämma

Vad ska vi äta ikväll? Vad är du sugen på? Vad hinner vi laga?

Alldeles för mycket tid har gått åt till att tänka ut middagsmaten. Så nu provar vi Middagsfrid ett par veckor. Första matleveransen kom igår och ikväll blir det räksallad hemma hos familjen Botilda. Det hade vi onekligen inte kommit på själva en tisdagskväll i januari... Inte heller hade vi någonsin tänkt ut att laga korvgryta (korv är nog det värsta jag vet). Som ni hör är vi inte överdrivet begeistrade, förutom i teorin. För i teorin lät det så behagligt att någon tänkte ut vad man ska äta till middag under fem kvällar, handlade hem ingredienserna och försåg oss med recept. Så ekologiskt som möjligt – eller nåja, lite ekologiskt i alla fall – dessutom.

Vi provar i två veckor, så får vi se. Fast jag tippar på att vi återgår till Ekolådan efteråt. Den är toppen och vi har bara varit lite slöa på att laga till alla grönsakerna.

2 kommentarer:

Kajsa sa...

Åh, du måste berätta hur det går. Jag är sjukt sugen på att prova jag också. Två stora problem dock; Vi kommer inte kunna äta upp mat för fyra pers eftersom vi bara är två vuxna (och då blir det väl över varje dag och vad ska vi göra med allt det?) plus att jag inte äter rött kött och en maträtt varje vecka var kött. Kanske hakar på senare när det blivit lite mer flexiblet, för det är jag säkert på att det kommer bli när det är lite mer etablerat.

Botilda sa...

Japp, rapport kommer efter första veckan. Men jag känner lite som du om mängden. Jag trodde nog att det skulle vara mer som gick att frysa in i lunchpaket, men vi får kasta en hel del. Gillar inte. Trodde nog att det skulle vara mer ekologiskt också. Och så vill jag lägga in mitt veto mot att ”korv av falutyp” ska betraktas som kött. Men det är ju bara jag...