15 november 2008

Adventskalenderfunderingar

Jag funderar på att göra en egen adventskalender till Sprallin. Men inte en med en massa små paket och inte nån med godis. Jag grunnar på en kalender med högläsningsinstruktioner. Efter dagis går man hem, öppnar en lucka, läser ”idag får Sprallin välja en bok”, ”idag väljer ni en grön bok”, ”idag läser ni en bok med en katt”..., tänder levande ljus och mysläser en stund före middagen. Kan det funka? Vad tror ni?

6 kommentarer:

annbookworm sa...

Vilken rolig idé, det blir en adventskalender med tema - lucköppningen som hör till gör lässtunden till något extra roligt.

Anonym sa...

En strålande idé... det hade jag tyckt om (som barn!) :)

På tal om böcker - så har jag inte glömt dig - den här gången heller, bara så du vet;)

/Den hemlige bokmalen

Gekko sa...

Vilken härlig idé! Jag kanske ska låna den som ett komplement till dotterns julkalender. Vi bakar (underbart goda) kex och så får hon ett inslaget kex om dagen men det låter som en bra grej att även ha en extrasak lite då och då. Tack!

Botilda sa...

Gekko, underbart goda kex låter fantastiskt (är det möjligen kransekager du menar?). Delar du med dig av receptet?

Gekko sa...

Nej, det är inte kransekake (hvilket i och för sig är väldigt gott). Det är mer en vardagskex med fullkorn och lite socker men inte så mycket. Jättegoda som de är eller med brunost (mesost) på. Perfekt till kaffet eller som efterrätt till frukosten (!). Klart du kan få receptet! Jag måste bara hinna baka först själv för receptet jag har nu är lite bristfälligt nerskrivet så jag måste komma ihåg (och fråga min mamma eller mormor) hur vi egentligen brukar göra. Påminn mig!

Gekko sa...

Nu äntligen har jag bakat kexen och lagt receptet i bloggen!