18 september 2006

Valseger?

Över åttio procent röstade. Det är fler än förra gången och därmed en valseger. Men nästan var femte struntade alltså i att delta i demokratin. Hur tänker de? Jag undrar uppriktigt, men de har liksom inget program eller manifest. De bara struntar i det. Som om det inte spelade någon roll. Och just i år, just det här valet verkar det ju som att de får rätt. Trängselskatter. Jag säger bara det. Trängselskatter.

I mitt valdistrikt röstade för övrigt drygt 88 procent. Heja oss! På valmyndighetens webbplats kan man se exakt hur vi röstade – och det är mycket spännande. Här i området röstade till exempel var sjätte person grönt och fjorton personer röstade blankt.

Nu är det fyra år till nästa gång. Vad hinner hända till dess, förutom att Lilla A börjar i förskolan (vi får väl hoppas att det finns någon plats för henne om ett år trots den överväldigande bristen i vår stadsdel och trots vårdnadsbidragen)?

7 kommentarer:

Farsan_Baloo sa...

Verkar vara en mycket klok sjättedel bland dina grannar!

Kajsa sa...

Oj, tänk om vårdnadsbidragen blir ett sätt att undvika att ordna fram ordentliget med förskoleplatser?! Har aldrig tänkt på det på det sättet förrut. Typ "ja, vi kan tyvärr inte erbjuda plats på förskolan för lille Kalle den här terminen men du kan ju alltid bli hemmafru ett tag så ger vi i kommunen dig lite fikapengar för besväret..."

Botilda sa...

Kajsa, det är jag rädd för även om det ju inte är så det är tänkt. Här där vi bor (med alla kloka människor...) kommer det att behövas 89 platser i förskolan nästa höst. Det vet de redan idag. Vi var på informationsmöte på ett av de fyra dagisen i morse och där kommer det att bli 9 platser lediga. Tror inte att resterande 80 barn kommer att rymmas på de andra.

Heliotropen sa...

Vårdnadsbidragen är världens sjukaste uppfinning. Här snackas det om att man ska dra in på bidrag och sänka skatterna istället för att få folk i arbete, samtidigt ska vi subventionera hemmafruar (för hur många män tror ni har ansökt om vårdnadsbidrag). Man kan tycka vad man vill om valfrihet, men inte fan känns det här som att det är i linje med övrig borgerlig politik.

Camilla sa...

De som röstar blankt måste göra det i ren protest. Det KAN väl inte vara så att de inte bryr sig...? Man undrar ju. Det mest spännande är att de som röstar blankt ändå gnäller och tycker att saker och ting borde vara annorlunda. Men.... RÖSTA DÅ! Eller håll tyst.

Botilda sa...

Fast jag tycker nog att de som röstar blankt gör sin röst hörd. "Jag tycker att det är viktigt att vara med i den demokratiska processen, men det finns faktiskt inget parti jag vill rösta på". Jag tycker dessutom att deras röster borde vägas in i röstresultatet på något sätt

Det är soffliggarna, de som inte ens går till vallokalen, jag morrar åt.

Heli, jag har fått alliansens program för familjepolitiken av en moderat kamrat. Ska läsa och försöka förstå hur de tänker.

Heliotropen sa...

Låter intressant, skulle jag vilja läsa, även om jag tyckte att jag läste på innan.

Pest - eller kolera? Kolera - eller pest? Få se nu...