28 augusti 2007

Språktidningen är här


”Språktidningen” har kommit, ”Språkvård” är död!

Jag vill verkligen gilla den. Vill! Men längtar bort från glättat fyrfärgstryck och Fredrik Lindström, tillbaka till den häftade A5-tidskriften utan bilder (men med professorer). Inte ens Olle Josephson, som får heta Olle J, är bra. Jag är stofil? Eller inte alls målgruppen?

Andra bloggar om:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, för fan. Du är inte - inte! - stofil. Språktidningen är del av en mediekonspiration, tycks det mig i mina mest paranoida stunder - och de är många. Jag grät blod av besvikelse när jag fick hem första numret. Ska denna glättiga, fördummande, nedlåtande, med irrelevanta och tillgjort "streetkreddiga" bilder på Ison och Fille (för övrigt duktiga artister) ersätta klassikern Språkvård? Sorgligt; man får väl vända sig till filateli, nu när möjligheterna till att vara nörd på språkområdet tycks totalt kringskurna.

Botilda sa...

Nä, man får nog bara bli ännu nördigare och bli aktiv i Nya tungomålsgillet eller så ;-)

Nota bene: jag gillar Fredrik och co. men känner mig inte längre som målgrupp för tidningen. Snopet!

Anonym sa...

Håller med föregående talare. Nya tidningen känns så vansinnigt populärvetenskaplig och creddig att man blir ledsen. Att försöra fina hederliga gamla Språkvård med denna glossiga, färgsprakande variant med linjer, rubriker och rutor i all världens färger. Man får ju huvudvärk. Nej, fram för fler mossiga professorer och Språkvårds svartvita layout med två-spaltigt upplägg.

Linnéa

Anonym sa...

Varför inte titta in på Språkförsvarets webbplats - http://www.sprakforsvaret.se/sf/?
Aallt material är dessutom gratis!