07 december 2007

På mitt julbord

Jag hittade en lista hos Carolina och kände mig manad att börja tänka lite kring julen. Vi ska ju ha julbord hemma hos oss i år, och måste fundera på vad vi ska bjuda på (och vad som ska delegeras till gästerna att ta med).

Pepparkakor - Lussebullar
Skumtomtar - Knäck
Ischoklad - Marsipan Äääälskar marsipan.
Köttbullar - Prinskorvar Korv är läbbigt!
Julkorv - Julskinka Korv är, som sagt, läbbigt. Skinkan är faktiskt ett måste, trots att jag bara tar två skivor av den på hela julen.
Lax - Sill Bäst båda två!
Paradis - Aladdin Njae, ingen faktiskt. Aladdin utan fransk nougat har liksom förlorat meningen – men allmänt gäller att choklad ska vara mörk.
Sylta - Pastej
Glögg - Julmust
Rödbetssallad - Dopp i grytan Aldrig mer dopp i grytan!
Ris a la malta - Risgrynsgröt
På skinkan: Äppelmos - Senap Senap hör till korv, och korv är ju läbbigt ;-)

Vad väljer ni?

3 kommentarer:

Heliotropen sa...

Jag väljer: chokladtryffel, en mjuk kaka till kaffet (gärna den engelska fruktkakan mamma brukar göra), köttbullar med rödbetssallad, prinskorv till barnen, julskinka (höjdpunkt!) med stark men söt senap, julvört, Aladdin (fast visst har de ändrat den helt fel), sylta med rödbetor, sill till de andra, gravlax med hovmästarsås, julmust och risgrynsgröt till den som har någon plats kvar i magen (vilket knappast är jag).

Tvillingmor sa...

Korv är läbbigt. Instämmer! ;-)

Kajsa sa...

Sill och rödbetssallad, gärna grönkålspaté, rödkål och brysselkål. Julmust och marsipan till kaffet. Sen är jag nöjd. Ur Aladdinasken tar jag bara körbär i sprit. :-)