23 december 2009

Dan före dopparedagen

Jag sitter här med högarna. Fotografier, cardstock, stämplar, glitterpulver, pennor i allsköns färger och storlekar och klistermärken specialbeställda från Moo. Kuvert med namn men inte adresser skrivna. Det som ska bli julkort i år. Eller skulle. Blir lika besviken på mig själv varje år, för varje år är det likadant. Julkorten uttänkta, materialet inköpt, bilderna beställda i god tid inför julen, men själva förfärdigandet drar ut på tiden. Blir till slut inte av. Inte förrän igår när jag rotade i en av jullådorna och fick tag i tre års påbörjade julkort såg jag själv mönstret.


[Sprallinen julkramar alla hon känner, iförd snöflingekjol och med Madickenrosett i håret!]

Så vad tror ni? Ska jag lägga ner att skicka julkort alls? Köpa vanliga, icke-hemgjorda? Skicka elektroniska i miljöns namn? Eller planera in i kalendern för 2010 redan nu en kväll i början av advent att julkortspyssla på?

4 kommentarer:

Kajsa sa...

Men om du får någon gjord så skicka den och köp resten, ha inte så höga krav på att alla ska bli fina och hemagjorda. Sätt ihop en pysselkväll tillsammans med några andra i god tid nästa år så kanske du hinner göra några stycken. De år du inte hinner - köp och skicka. Vad som helst, bara det inte blir ångest över det.

Botilda sa...

Hohoho ”Ha inte så höga krav”... Det är ju liksom min specialitet. Höga krav och höga förväntningar (och rätt mycket besvikelse - mest på mig själv). Annars bra råd.

jenny sa...

Våga vägra julkort! Nej, allvarligt - så pyssling jag är, vägrar jag göra julkort. Det blir så löpande-bandsmässigt när man ska göra en hel mängd, det passar inte mig - och då BLIR det bara ett stort MÅSTE. Strunta i det! Mejla ut ett god jul, eller posta det på Fejjan. Om du vill vara mer personlig med någon - ring vetja! :-)

Men bli inte arg/besviken på dig själv för en sån sak - massproducera julkort är inte roligt och skapande SKA vara roligt. Pyssla åt dig själv och Sprallinen istället, då gör du det av lust och inte av "tvång"! Jag lovar - då funkar det!

God fortsättning!

Kajsa sa...

Jo, det är väl där problemet ligger. Men lite komprimerat troligen det du verkligen behöver träna på. Träna träna träna. :)