20 juni 2006

Hälsa på mamma på jobbet

Mamman ska hålla kurs. Hela familjen är involverad. Kvällen före har pappan slagit hål i inlagan till 18 kurspärmar medan mamman nattade sessan. På kursdagens morgon stiger han upp och gör frukost samt byter på lillan så att mamman ska hinna dra en mascaraborste över ögonfransarna (i ärlighetens namn stiger han rätt ofta upp och lagar frukost när mamman ska jobba). I en sista insats tjatar han på att hon ska beställa taxi. Mamman tror nämligen att hon fortfarande bor i innerstan och att det tar högst fem minuter att få en bil och på sin höjd en kvart att nå rätt destination.

Nu håller mamman kurs. Pekar, ritar och förklarar. Ställer frågor och sätter igång diskussioner. Trivs. Det här kan hon. Deltagarna verkar trivas de med och påstår efteråt att de fick några riktiga aha-upplevelser, samt dessutom lärde sig en hel del och hade kul.

Mitt i kursen är det dags för lunch. Nu kommer pappan och sessan på besök. Bedårar alla. Får lunch och låter sig gullas med (sessan, inte pappan). Sköter sig exemplariskt och gör att utvärderingarna blir ännu bättre.

Efter kursen snuddar mamman vid tanken att låta sessan sköta företagets marknadsföring. Kanske införa bebismystillägg i avtalen. Men stannar sedan vid att i möjligaste mån välja barntåliga uppdragsgivare. Snällingar.

Inga kommentarer: