09 juni 2006

Samma arbetsgivare i femton år

Inne hos revisorn satt två flickor med blonda hårsvall och blommiga klänningar. Smuttade på kaffet som revisorns sekreterare ställt fram i en termos. Försökte hålla sig allvarliga i den kostymiga miljön. Revisorn lade fram det ena papperet efter det andra för påskrift. Påpekade att flickorna kunde ställa henne vilka frågor som helst, varpå flickorna nickade och försökte se insatta ut. Tills en av dem inte kunde hålla sig längre utan fnissade till och sade som det var, att de inte visste hur man driver företag och att de därför inte rimligen kunde veta vilka frågor de skulle ställa till sin revisor. "Men ändå", sade revisorn, "om ni vill ta banklån eller så..." Det ville inte flickorna.

De hade samlat ihop tillräckligt med pengar för aktiekapitalet - en av dem hade lånat summan av sin lillebrors studielån, den andra fått utdelning på optioner från förra arbetsgivaren. De hade hittat ett namn de kunde stå för, men som PRV senare sade nej till. De hade två stora kunder som bara väntade på att de skulle starta. De skulle bli konsulter med eget företag!

Ute blommade syrén och skränade fickmåsar. Det var alldeles i början av sommaren och Börje hade namnsdag. Precis som idag. Fast för femton år sedan!

2 kommentarer:

Zibbo sa...

Finns det några frågor du önskade du ställt då med den erfarenhet du har nu?

Botilda sa...

Nej, egentligen förstår jag nog fortfarande inte vilka frågor jag ska ställa till min revisor. Hon finns där och gör bokslut en gång om året, mycket mer är det inte. Vilka frågor skulle du ställa?

Däremot hade jag nog varit förtjänt av en mentor i affärsmannaskap och personalvård. Nu har jag rätt dyrköpta erfarenheter, men vet att allt alltid löser sig!