25 september 2008

Kulturfyran

Det här är nytt för mig, men lite kul. Frågeformulerare i Kulturfyran är Kulturbloggen och de som svarar finns utspridda i blogosfären.

1. Har du varit på Bokmässan någon gång? I så fall: vilket är ditt bästa minne därifrån? Om du inte varit där, är det något du drömmer om att göra?

Visst har jag varit där, det är därför jag vet vad jag missar... Böcker är mitt bästa minne ;-) Bilden av flera personer vid ett bord på mässan som läste en bok (nåja, handledning då) jag skrivit är stark. Lyckan att lyssna på kloka personer. Umgås med smarta människor. Oväntade möten. Och att packa upp de tunga väskorna när man kommer hem igen.

2. En bok som ska presenteras på bokmässan är SMS-boken, skriven av en mängd författare. De bästa SMS:en har valts ut. (Jag har skrivit lite om den här.) Vad tycker du om SMS? Kan det bli bra litteratur av SMS, eller förstör det vårt språk?

Utveckling och kreativitet – det kan inte skada språket.

3. Idag har jag varit på en förhandsvisning av en film som heter Fishy och är inspelad i förorten Fisksätra i Stockholm. Vad tänker du på när du hör ordet stockholmsförort?

Ebba Grön! Uppror och ungdom. Fast nu bor jag i en fin liten babyboomande Stockholmsförort där alla känner alla och man får handla på krita om man glömt plånboken.

4. Filmen Fishy handlar om två helt olika människor som blir förälskade. Vilken är din favorit bland kärleksberättelser: det kan vara på film eller i bok eller i konst, eller på teater.

Othello. De starkaste känslorna, passionen, sveket, mordet, kärleken. Othello!

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Botilda sa...

Vem är E?

Anonym sa...

Ja, Othello!

/Heli - med på noterna