27 februari 2009

Pocketbyte mini

Min hemliga bokvän vill veta mer om vad för slags böcker jag gillar. Och det kan man ju förstå. Vassego! (om du kickar på etiketten ”pocket och prassel” i högerkanten ser du vad jag svarare i förra omgången)

• Vilken genre tycker du bäst om? Svensk skönlitteratur. Noveller. Böcker som vill något. Böcker med språk som sjunger. (Lät det pretentiöst?)

• Finns det någon genre som du ännu inte testat men som du gärna skulle ge dig på? Oj, det vet jag inte. Men jag gillar överraskningar!

• Finns det någon genre som du undviker på liv och död och alltså inte vill få böcker ur? Kriminalromaner (men välskrivna deckare funkar), självhjälpsböcker, skräck, sci-fi.

• Har du någon favoritförfattare - och saknar du något ur dennes produktion? Bodil Malmsten, Mare Kandre, Kristina Lugn, Katarina Frostensson, August Strindberg, Antonio Lobo Antunes – och ja, jag tror nästan att jag har det mesta av dem förutom Antonio, honom vill jag läsa mycket mer av.

• Har du någon författare som du är nyfiken på och gärna vill testa? Just nu komer jag inte på en enda. Men det beror inte på att de inte skulle finnas. Återkommer!

• Någon författare som du verkligen avskyr och inte alls vill läsa? Det skulle väl vara de där två, igen, Liza Marklund, Jan Guillou. Skickliga på sitt sätt, men inget jag blir nyfiken på eller intresserad av och rätt torftligt språk.

• Har du någon lista publicerad någonstans över vilka böcker som du redan äger, månntro? Nej, inte över vilka jag läst heller, förutom den lilla listan här i högerkanten.

• Läser du andra språk än svenska? Lite på engelska och någon gång på tyska, danska och norska.

• Om det händelsevis skulle slinka ner något väldigt litet, ätbart i ditt brev - vad skulle du helst vilja få då? Godis eller nyttigt? Godis är gott. Nyttigt godis är gott och nyttigt ;-) Allt utom lakrits uppskattar jag (men det uppskattar sambon destto mer), och är det dessutom mörk choklad och/eller ekologiskt njuter jag ännu mer.

• Är du allergisk mot något? Vissa dofter ger mig huvudvärk.

• Dricker du te eller kaffe - och vilken smak föredrar du? Båda! Men jag föredrar icke-smaksatta.

• Intresse? Läsa, skriva, sy och handarbeta. Favoritfärg? Gult och rött. Stjärntecken? Skorpion. Favoritdjur? Säl, kanske, jag vet inte riktigt.

3 kommentarer:

Kajsa sa...

Hm, säger stjärntecknet något om bokvalen? Jag är också skorpion. :)

Anonym sa...

Tack! Hm, det här tål att tänkas på... deckare men inte kriminalromaner, om jag förstått saken rätt så funkar kluriga pusseldeckare???
Språk det sjunger om...

Din hemliga bokvän... grunnar och tänker...

Botilda sa...

Hemliga vännen, jag låter nog knepigare än vad jag är... Grunna så länge det är kul, men inte så att det blir jobbigt. Men du tänker helt rätt om kluriga pusseldeckare, det är precis det jag menar men inte lyckades sätta bra ord på!

Kajsa, det sägs ju rätt mycket om såna som vi. Men faktum är att alla skorpioner jag känt genom åren (det är många) har ett stort läs- och litteraturintresse. Fast det kanske säger mer om dem jag känner än om stjärntecknet?