08 juni 2009

Påminnelse

Det stramar lite skönt i mitt ansikte idag. Anledningen är korkad – jag låg ute i hängmattan på landet några timmar i går och njöt av solen. Utan solskydd (det är korkat, hängmattan i sig är inte alls så dum). Stramet påminer mig om den sköna helgen, dofterna av nyklippt gräs och syren, humlebrummet i buskarna, blommorna barnet plockade hela sin vakna tid, fikat och maten och promenaden på grusvägen och så detta att få ligga i en hängmatta i solen och läsa oavbrutet medan barnet sov middag. Å, vad jag mår bra av sådana helger!

Men solskydd ska man ha. Ska! Speciellt om man har hudcancer på nära håll i släkten (ja, anlagen är ärftliga). Det finns säkert bättre sätt än stramande hud i ansikten om man vill minnas det sköna från en helg på landet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag lyckades bränna ryggen den där varma majhelgen. Den har inte riktigt hämtat sig än. Ungarna var insmorda och rätt klädda. Mig själv glömde jag bort.

/Heli

stora lilla j sa...

Jag instämmer i solskyddsuppmaningen! En väninna dog nyligen i hudcancer - i år ska jag vara jätteduktig med solskydd!!

Inte gör en dag till eller från någon skillnad (ekobytet) vill du vara med så finns det plats! Maila mig bara (storalillaj at gmail pinkt com)

Botilda sa...

Hurra för ekobytet!