20 september 2008

Köp inte den här boken

Jag har inte köpt den där boken. Men reserverat den på biblioteket. Den blir spännande att läsa den (undra till exempel om det står något om att kostnaden för att reservera böcker i den). Jag kan ana att vi är många i kö, men kanske hinner jag få den till köpstoppsdagen i november.

På bloggen Köpstopp kan man läsa mer. Surfar man vidare hittar man sajter om tvättnötter, utrensning och att överlag ta det lite lugnare. Mi lajk. Jag är ju lite sån.

3 kommentarer:

Kajsa sa...

Mm, gillar det också. Bara man inte i ekologin och återvinningens namn blir lurad att konsumera saker som inte ens funkar. Så gjordes ju t ex en stor studie på tvättnötter samt den nya "magic ball" som bl a säljs på Designtorget och som båda sades kunna ersätta tvättmedel. Inget av det fungerade bättre än bara varmt vatten utan någon tillsats, tyvärr.

Botilda sa...

Jag läste också om den där norska studien. Innebär det att man egentligen skulle kunna strunta i tvättmedel helt och hållet?

Min upplevelse är att tvätten blir nog så ren med tvättnötter som med tvättsåpa. Mjukt blir det och luktar behagligt. Men sambon har återgått till pulvertvättmedel...

Kajsa sa...

Troligen kan väl mycket som inte är starkt fläckat i princip tvättas i bara vatten om det är varmt nog. Men det ger ju ingen doft av fräscht. Men om tvättnötter känns bra så är det ju roligt. Kanske borde prova..