24 augusti 2009

Att ha myyysigt och ändå tänka på miljön

Min Sprallin gillar att ha mysigt. Det mysigaste hon vet just nu är att gå till klipporna med sin bästis på lite efterdagisgrillning. Vi passar på när vädret är inspirerande och när hon sovit middag på dagis (annars blir hon odrägligt trött och orkar ingenting). Men vi är miljöbovar. Vi grillar nämligen på engångsgrillar utan att ens sortera metallen efteråt. Eller vi gjorde, ska jag nog säga, för nu vet vi bättre. Dessutom önskar jag mig en liten bärbar grill i födelsedagspresent.

Naturskyddsföreningen tipsar om hur man grillar miljövänligt:

1. Använd inte tändvätska. Använd tändpapper av stearin eller, ännu hellre tändrör.

2. Använd inte gasolgrill.

3. Använd inte engångsgrill. Och om du ändå gör det, kasta inte alltihop i soptunnan efteråt utan sortera ut metallen.

4. Använd FSC- och SIS-märkt grillkol.

5. Grilla kravmärkta grönsaker och välj mindre bitar av naturbeteskött.

Nu vill jag gärna ha förslag på annat att grilla på klipporna än korvar och köttbullar som vi kört hittills. Vad tar ni med och grillar när ni har picknick?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Päronhalvor med parmesanost! En höjdare!
/Charleston

Botilda sa...

Inlagda päron eller färska? (Tänker på päronträdet som lutar sig över grillen på landet...)

En bok om dagen sa...

Pinnbröd gillar alla i den här familjen. Och så är vi godisgrisar, så marshmallows är givet. ;-)

Anonym sa...

Skivad halloumiost!