13 februari 2007

Heja Magnus!

Han håller på att bli min nya idol, Magnus Betnér. Först skriver han om hur vi uppfostrar pojkar och flickor i föräldratidningen Mama och nu har han ståuppat i samma ämne i Stockholm Live. Nästa gång vi ses på Rum för barn ska jag hälsa och heja (okej, jag kände inte igen honom sist, det var Lime som såg på bilderna jag tog att det var han - hans dotter hade för sjutton en rosa tröja på sig juh)...

Ni som missade Stockholm Live kan kika på SvT:s webbplats i stället.

3 kommentarer:

Kajsa sa...

Fast jag tycker man ska stå upp för att få använda både rosa och ljusblått - om man nu tycker att det är snygga färger! Men då ska man ha samma fina rosa på både lillkillen och lilltjejen så klart!

Botilda sa...

Det har du så klart alldeles rätt i.

Helena sa...

Nu är jag kanske lite sent ute med min kommentar.

Men jag lever med Mangus och hans dotter. Och jag tycker att rosa-debatten är jätteviktig. Målet är ju självklart att man ska kunna ha vilken färg som helst, oavsett kön, ras eller annan grupptillhöriget. Men vi är så långt därifrån att jag måste överdriva åt andra hållet. Därför får Magnus dotter i stort sett aldrig ha rosa. Om man överdriver åt andra hållet kommer vi hamna i mitten till slut.

Däremot har hon rosa hos sin mamma och när vi växlar om så kan man inte klä av henne och sätta på nya kläder på stan. Någonstanns måste man dra en gräns för vad man utsätter ett barn för.


Jag tycker debatten är så intressant och viktig. Jag hoppas att folk, som ni kloka människor, fortsätter diskutera rosa och flickigt, för debatten är en stor del av kvinnans underordnade ställning i samhället!