26 januari 2007

Två bak och ett fram

Krossade illusioner? Jag blir så ledsen när jag läser att den andra pappamånaden inte har gjort att papporna varit mer föräldralediga.

Jag blir också ledsen när jag läser om professorn som strax kommer ut med boken "Könet sitter i hjärnan". Hon hävdar på allvar att barn som växer upp med sin pappa som främsta vårdnadshavare blir otrygga. Att pappor visserligen ska vara med, men inte bör vara direkt ansvariga för barnet!

Däremot blir jag glad av Magnus Betnérs krönika i Mama. "'Min son har alltid älskat bilar.' Ja, det är klart att han alltid har älskat bilar, men vem har lärt honom det? Samma människor som har lärt honom att vara en tuff liten kille som visst kan klättra i träd. Varför har ingen lärt honom att det är okej att vara mjuk och rosa och leka med dockor?"

Men vad är väl en krönika i en tveksam månadstidning mot en forskarrapport och en professor?

3 kommentarer:

Camillas lockar sa...

Ja, jag hörde det där om att barn med pappa som vårnadshavare skulle bli otrygga... Ska man skratta eller gråta? Klart det inte är så! Kan inte vara så...?

Heliotropen sa...

Själv är ju ett under av stabilitet och trygghet eftersom jag vuxit upp med en mamma.

Skämt åsido tror jag inte det finns någon inom forskningsvärlden som tar Annica Dahlström på allvar. Åtminstone inte i denna fråga.

Kajsa sa...

Förlåt mig men, ha, ha, ha!! Den där kvinnan påstår tydligen att kvinnor med små bröst är bättre på matte än kvinnor med stora bröst!! Henne kan man ju inte ta på allvar! :-D Fast det värsta är väl att hon säkert ger vatten på någons kvarn..