01 februari 2007

Ingen sömsmån med för lite sömnsmån

Jag har hundra idéer i skallen. Eller tusen. Igår tänkte jag att jag skulle förverkliga några av dem som handlar om egentillverkade barnkläder. Inte för att sessan behöver nya kläder, utan för att det är kul att göra dem. Tror jag - för jag har alltså inte kommit längre än till att surfa fram mönster, låna böcker på bibblan och läsa om vad andra gjort.

Projekt gula sommarbyxor stupade på att t-shirten jag tänkte sy om till byxor var för kort. Den är nu undanlagd i väntan på nya idéer.

Projekt mössa av gammal lammullströja är påbörjat. Den gamla tröjan är varmtvättad och torktumlad och därmed rätt bra ihopfiltad. Återstår att mäta, klippa och sy.

Projekt randiga byxor av min gamla favvot-shirt är likaledes påbörjat. Byxorna tillklippta och ihopnålade. Men den trötta mammahjärnan tänkte inte på den lilla detaljen sömsmån. Så kanske var det lika bra att sessan vaknade och jag lade undan arbetet.

Projekt irritera barnafadern med för många pågående och för få avslutade projekt fortlöper...

5 kommentarer:

Kajsa sa...

Ja, har ungefär lika många syprojekt liggande av gamla kläder. Tappade dock lusten när jag, efter en filt, en klänning och en mössa, insåg att jag är så dålig på att sy!! Måste liksom lära mig först om det ska bli snyggt - och DET orkar jag inte just nu! :-) Hoppas du är duktigare, hemsydda kläder är ju sååå fint.

Botilda sa...

Men du har i alla fall en filt, en klänning och en mössa på ditt samvete! Sträck på dig ;-)

Själv tror jag att lyckan bor i en overlock-maskin och att jag, så länge jag har kvar min gamla billighetssymaskin, ändå inte kommer att åstadkomma några storverk.

Fast igår kväll klippte jag till fleecefodret till mössan. Alltid något.

missemurr sa...

Lyckan bor faktiskt i en over-lock maskin!!!Bl a iallafall;))
Mend et e väl bra att ha projekt på gång!!
"gammal" sömmerska

annasarah sa...

Känner igen mig helt...
Men jag har lyckats framställa ett gäng mössor av gamla T-shirts iaf... Baby Cool är otroligt inspirerande! Ibland kan jag inte sova för att jag ligger och tänker ut projekt att sy - fast inte blir det mycket sytt med tre ungar! :-)

Botilda sa...

Missemurr, det är alltså som jag misstänker! Tur att Tradera finns...

Annasarahs mössor blev jag nyfiken på! Visar du dem någonstans? Det tråkiga med Baby Cool är att mönstren slutar i storlek 74/80. Mössorna funkar, men i övrigt är det i minsta laget för oss. Så jag leker tillskärare och mäter ut nya storlekar.