28 mars 2007

Att jag inte skäms...

Heliotropen skäms. Det gör inte jag, och kanske är det nummer ett på min lista över konstigheter med Botilda som Pippilotta utmanade mig till för ett bra tag sedan. Här kommer den:

  1. Jag skäms inte det minsta över att jag gillar saker man inte ska gilla och tvärtom (gillar att Göran Persson kan bygga ett stort hus alldeles oavsett vad jag tycker om honom som person och statsminister, blir lyckligt tröstad av Mauro Scocco och avskyr latte).
  2. Jag är rädd för ormar – så rädd att jag drar upp benen från golvet och blundar när de visar ormar på teve, ser till att snabbt bläddra förbi ormbilder i tidningarna och måste skärpa mig när Sprallinen vill läsa ”Lilla pussboken” där man faktiskt ska pussa en tecknad skallerorm.
  3. Jag kan inte äta oliver. Försöker minst ett par gånger varje år för jag tycker att det verkar så gott och aningen nyttigare än nötter, men det går bara inte.
  4. Jag fotograferar skyltar med nyskapande svenska med min mobil (och önskar mig en ny och bättre kameramobil), bara för mitt eget höga nöjes skull.
  5. Jag är fantastiskt märkestrogen – har inte någonsin bytt märke på vare sig tandkräm (har heller aldrig haft hål i tänderna), mobiltelefoner eller köttbullar. Har alla Mauros skivor, alla avsnitt av Sex and the City på dvd och alla böcker av Bodil Malmsten och Mare Kandre. Fast jo, nu har jag bytt just köttbullar och äter helst dem sambon gör.
Om det finns någon som ännu inte listat sina konstigheter och som blir inspirerad att göra det nu – känn dig utmanad!

3 kommentarer:

pippilotta sa...

Den där tankrämen verkar ju helt fantastisk! Vilket märke?

Och dessa underbara skyltar med nyskapande svenska. Tänk va mycket hen kan få för 30 spänn.

Måste genast följa ditt exempel att plåta nästa härliga skylt!

Heliotropen sa...

Pippilotta: Colgate.

Min man är lika fanatiskt märkestrogen mot Pepsodent och har heller inga hål.

Ler igenkännande åt hela listan och minns när jag lotsade en blundande Botilda genom Madrid för att där fanns reklamskyltar för filmen Anaconda. Men jag tycker det där med fåglar är mer originellt ...

Puss!

Botilda sa...

Heli, måste du påminna mig? Det var ju gigantiska affischer dessutom. Jag har mycket trevligare minnesbilder från den resan. Män i snickarbyxor (enbart) till exempel!