08 mars 2007

Åttonde mars

Idag funderar jag på att fira internationella kvinnodagen med att prova GB:s nya glass Girlie. Rosa och glittrig precis som alla flickor (men inga pojkar) vill ha. Jag har hört rykten om att det ska gå att öppna pinnen och använda glittret som hår- och hudsmink. Så praktiskt!


(Bilden har jag lånat från GB:s webbplats)
Kanske kan glassen väga upp det faktum att min lilla flicka tog av sig sina röda tofflor i morse och absolut ville ha de nya som det är brandgula dinosaurier på. Hur ska det gå för det stackars flickebarnet? Dinosaurier på tofflorna och Stålmannen på saccosäcken och en massa blåa kläder. Tack GB för att ni hjälper till att ställa till rätta!

Läs förresten gärna brevväxlingen mellan Beatrice och GB på Beas tankar.

Andra bloggar om: , ,

5 kommentarer:

missemurr sa...

Men herregud!!! Hur ska det gå för det lilla flickebarnet...hahahahha visst är det hemskt med alla dessa könsroller som finns...HUR gör vi för att stoppa dem? KAN vi stoppa dem???

Botilda sa...

Jo, det måste gå! Min tjej ska inte behöva vara buffert för stökiga killar i skolan, eller stå tillbaka för manliga kolleger i arbetslivet. Det bara måste bli bättre!

Ett litet steg är ju att uppmärksamma de orättvisor och absurditeter som finns. Blogga och prata om dem ;-)

Kajsa sa...

Ja herre gud vad ska man säga. Bra av Bea att skriva brev till GB!

Heliotropen sa...

Jag blir mest förbannad över sminket, faktiskt. jag lär ju åka på att köpa den här glassen många gånger i sommar och ärligt talat, hur mycket glittersmink behöver lilla A och lilla M och vad f-n ska jag göra med allt som blir över.

Botilda sa...

Dekorera julkorten med? Dela ut på nyårskalaset? Åka på glittertoppsresa till Finland och kunna glittra lite extra? Nä, jag vet, hälla i ett stort kuvert och skicka tillbaka till GB!