13 mars 2007

Att skriva böcker

Jag sitter och uppdaterar en bok jag skrev tillsammans med några kolleger för tio år sen. Förlaget tror att den tål en vända till, och det låter ju bra. Boken har sålt i hela 8 826 exemplar hittills och är därmed min bäst säljande bok (fy, fy alla ni som kopierar!!!). Medan jag jobbar med detta hör jag rykten om att även andra arbetar med sina böcker. En av dem är den förre SSU-ordföranden Anna Sjödin, som anser att allt ännu inte är sagt (fler invektiv?). En annan är vår förre statsminister. Han får ett stipendium på 700 000 kronor för att kunna anlita en assistent att göra jobbet. Minsann.

4 kommentarer:

Heliotropen sa...

Men jag kan göra ditt jobb för bara 100.000. Se där, an offer you can't refuse!

Botilda sa...

Mjo, det kan jag nog. Det enda stipendium jag fått för mina böcker är ur Läromedelsförfattarnas fotokopieringsfond (sexigt, va) och tro mig, det är inga pengar som räcker till nån assistentlön där inte. Möjligen till assistentens kopp kaffe (speciellt om det där du ;-) ).

Kajsa sa...

Då borde du borde också få 700 000 i stipendium. Jag är mycket mer intresserad av vad du har att säga än av vad GP har att tillägga.

Botilda sa...

Kajsa, vilken uppåtpuff! Tack!