24 april 2007

Hon samlar på pingviner

Folkpartiet behöver en ny partiledare. I Svenska dagbladet presenteras de två huvudkandidaterna lite kort.

Om Cecilia Malmström får vi först av allt veta att hon är ”En allmänt omtyckt tvillingmamma till Felix och Molly, tre år. Bor med sin man Mikael i Göteborg. Tycker om att läsa och samlar på pingviner”.

Om Jan Björklund får vi först av allt veta var han föddes och att han blev folkpartist redan på högstadiet. Allra, allra sist kommer lite mer personliga uppgifter: ”Han bor i en villa i Bromma, är gift med Anette och pappa till två söner.”

Är det någon som är förvånad över att Cecilia Malmström alldeles nyss offentligt tackade nej? Svenskan publicerade det för mindre än en timme sedan.

Att partiets andre vice ordförande Marit Paulsen kommenterat hennes eventuella kandidatur gjorde väl sitt till:
”Hon är en ung kvinna med två små barn. Då är det inte lämpligt att bli partiledare.”

Andra bloggar om: ,

3 kommentarer:

Kajsa sa...

Skönt att fp m.fl. vet hur de så effektivt ska rensa bort oönskade kandidater :-( Att hon samlar på pingviner borde ju annars göra henne mer än väl kvalificerad att leda partiet, tycker jag! :-D

Botilda sa...

För min inre syn ser jag Cecilia Malmström gå i en stor garderob fylld av herrar i frack. Några speciellt snygga exemplar är placerade i upplysta montrar... Pingvin som pingvin - jag vaknade (haha! väcktes av liten busflicka) visst alldeles för tidigt i morse.

Kajsa sa...

Ha ha, ja hoppas att det är sådana pingviner hon samlar på! :D