14 maj 2007

Ansökt om medlemskap i pappa.nu

Pampers lanserar en sajt riktad direkt till pappor. Det berättar de i ett mejl till mig (tänker de sig att jag ska vidarebefordra det till barnets far?). Jag får gåshud, men kan inte motstå frestelsen att anmäla mig som medlem. Bara för att se vad de gör... Återkommer med rapport om det blir något intressant - hittills har jag sett att jag ska få billigare rakgrejer, rabatt på blommor och dessutom några gratisprover med blöjor.

Gåshuden? Den får jag bland annat av den här meningen i marknadsmejlet:

Tanken är att all information och erbjudanden ska hjälpa din partner så att de kan hjälpa dig med ert barn.
Hjälpa mig med vårt barn? Hjälpa till??? Pappor ska väl inte hjälpa till med barnen, lika lite som de ska vara barnvakter? Även ”veckans fråga” ger mig knotter, den är dessutom redan tre veckor gammal...
Kommer du att ta mer än 2 veckors pappaledighet?
Bara 6 procent svarade ja, men ändå. Frågan ska överhuvudtaget inte kunna ställas på det sättet, tycker jag. Som om det vore okej. Sen blir jag lite glad när jag kikar in på sajtens forum och någon frågar efter pappaklubbar och får till svar att det finns massor av öppna förskolor.

Nu undrar jag, tror ni att vi behöver den här uppdelningen? Måste papporna få egna sajter och forum för att kunna bli delaktiga föräldrar (för det är väl det som är målet)? Tror ni att Pampers kommer att acceptera mig som medlem i pappaklubben?

Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

hanna sa...

ÅÅÅH. Fick samma mail. Var tvungen att skriva om det på Barnfeber.
http://barn.feber.se/feber/art/19324/pampers_fr_pappor/
Herregud.

Botilda sa...

(Vad mycket jag missat som inte kikat på Barnfeber på några dar! Kanske tur för plånboken, för du tipsar om så snygga saker...)

Nu har jag skrivit ett brev till Pampers för att höra hur de menar egentligen. Ska bli spännande att se om de svarar och i så fall vad svaret blir. Ren diskriminering av hälften av alla föräldrar, tycker jag!

Kajsa sa...

Ja herregud, fick det också. Vet inte om man ska skratta eller gråta. Kul med "inside"-rapport. Berätta gärna om du får något svar.

Och ja, jag diskuterar gärna boken!