22 maj 2006

En liten slumrande yogahög


Det är poppis att diskutera yogamammor. Förfasa sig över att de finns, eller förfasa sig över dem som skapar sådana epitet. En yogamamma ger barnen frukt i stället för godis, köper och äter ekologiskt, satsar på kvalitetskläder framför billighetskläder och begränsar barnens tid framför teven.

Mamman gillar frukt, ekologisk mat och kvalitet samt ogillar alltför mycket tevetittande. Mamman tycker också att det där med yoga verkar himla fiffigt och köpte redan som gravid en tränings-dvd med mammabarnyoga. Hon såg framför sig hur hon skulle sitta på yogamattan med sin lilla bebis i knät och andas frisk luft i lungorna. Göra solhälsningen medan barnet skrattande låg och tittade på. Ha avslappningsövning med bebisen på bröstet.

En gång har mamman och sessan tittat på den där dvd:n. De somnade båda redan under uppvärmningen. Sov gott tillsammans i en alldeles egen liten yogahög. (Bilden här bredvid är, som ni förstår, arrangerad…)

3 kommentarer:

Mifflan sa...

Åh..jag känner igen mig. Man vill så väl.

Kan inte låta bli att länka till denna filmsnutt:

http://www.badmash.org/videos/videos_flv.php?v=yoga384K_Stream.flv&t=Yoga-ga

Farsan_Baloo sa...

Yogammama? Jag har inget emot att kallas mamma, men varför Yoga? skulle aldrig falla mig in att börja med nån slags yogarörelser men köper rättvisemärkt och ekologiskt. Gör egen mat. Förordar banan och melon framför glass och godis. osv

Men Yoga? Aldrig i livet :)

Botilda sa...

Farsan Baloo, du kan få vara en ekomamma i stället. Så slipper du själva yogan ;-) Eller kanske en fotbollsmamma?