04 januari 2009

Förra året

Jag hade två föresatser förra året. Jag skulle inte köpa svarta kläder och jag skulle stava vissa ord mer modernt.

Det gick sådär. Några svarta kläder har jag i och för sig inte köpt, men knappt några färgglada heller. Och förresten blev det ju en svart klänning från Orkan Lia de sista dagarna i december.

Nygamla skrivsättet ”mej, dej och sej” blev helt nerröstade av alla i min omgivning. Tills vidare återgår jag till de traditionella ”mig, dig och sig”. Man ska nämligen leva som man lär ibland, och förstå att folk kan tappa fokus från läsningen om de stöter på något i stavningen de inte gillar.

För 2009 gäller att det ska bli ett roligare år. Vill ni hjälpa mig med det?

4 kommentarer:

Kajsa sa...

Huga, känner igen det där med svarta kläder. Ibland brukar jag säga till mig själv att jag inte får handla något svart och då brukar det helt enkelt inte bli något alls.. utom kanske ett par örhängen. Men ett roligare år 2009 - absolut! Det skriver jag gärna under på.

Anonym sa...

Jag hjälper gärna till! För övrigt tycker jag att klänningen är fin och att mej och dej går bra, även om jag inte skriver så själv. Katarina Mazetti gör det, märkte jag när jag läste hennes senaste.

Själv har jag inga riktiga föresatser, men tänker ändå att det här året ska jag lyckas med att hålla mig på rätt köl och inte alltid gå och må dåligt av stress.

/Heli

Charleston sa...

De säger att 2008 var ett omvälvande år, och som någon kallade året: Torktumlarens år. Vad 2009 kommer att kallas får vi vänta o se. Säkert är i alla fall att det bli ett bättre år än 2008 :-) Förstås! Kul med nya kläderna!

Botilda sa...

Det låter bra det!

Heli, det låter som en bra och rätt grundläggande föresats. Säg till om jag kan hjälpa till.

Fast Charleston, jag tycker mer att det var torkans än torktumlarens år... Med vissa spralliniga undantag förstås. Och nu blir det bättre!