14 januari 2009

Rensa i röran

Det är ju populärt med utmaningar i bloggvärlden. Nyss hittade jag en hos Ulrika Gabriel som jag tänker haka på. Kanske ni också? Det handlar om att rensa. I rörorna – och sådana har jag gott om.

Jag försökte mig på en alldeles egen utmaning i helgen. En garderob var skulle vi ta och den som rensade ut flest saker skulle vinna. Vi var inte så duktiga... Jag rensade två hyllplan (och lät två tröjor gå vidare till Stadsmissionen) och sambon inte något alls. Utmaningen här har bättre förutsättningar att lyckas.
Här är Ulrikas instruktioner:

  1. ”Vi bestämmer oss för ett ställe (skåp/garderob/hyllplan/rum/hörn/pennskrin etc.) per vecka som vi vill rensa.
  2. Jag skapar ett inlägg/vecka här på min blogg där alla rensare skriver in veckan mission. När ni är färdigrensade skriver ni en kommentar om det.
  3. Lägg sedan ut "bildbevis" på din blogg. Hur det ska se ut bestämmer du. Det kan vara före - efter bilder, slutresultat eller det utrensade skräpet. It's up to you. Var gärna kreativ!
  4. Då vi alla måste hjälpas åt att ta hand om vår miljö hoppas jag att vi alla gör allt vi kan för att sopsortera det vi vill göra oss av med.
  5. Recycling är kanon! Har du fina saker som du vill göra dig av med; kläder, böcker, inredningsprylar etc. kan du gärna lägga ut det på din blogg. Sälj, byt, skänk. Det är upp till var och en.”

6 kommentarer:

fante sa...

Vilken kul idé :-) Jag har haft fnatt de senaste veckorna och rensat och rett upp hur mycket som helst. Det är så skönt att få det gjort, för jga gillar ordning och reda :-)

Anonym sa...

Jag blir trött bara av att läsa ...

Det finns ingen garderob som inte är en katastrof, och vår klk ska vi bara inte prata om ...

En halv hylla i månaden skulle jag kanske kunna ta på mig. Kanske. Eller så städar jag när jag blir gammal.

/Heli

Carolina sa...

Vilken kul idé. Vill dock inte lova att var med varje vecka ;)

Botilda sa...

Själv tänker jag mig små, små steg som blir en bättre helhet. Nu vet jag till exempel att Heli har varsitt fint och fungerande rum till sina barn, inte ett övergivet arbetsrum fullt med kartonger, pärmar, hyllor som ska monteras ihop och gamla fula och överbelamrade möbler. (Dessutom Heli, kan jag berätta att Sprallin vuxit ur nästan alla sina kläder och gärna rensar era garderober...)

De veckor jag inte orkar annat än ”rensa mobilen på gamla sms” får duga de med. Jag gillar också ordning, men av massor av anledningar har mitt liv bara blivit rörigare och rörigare. Trivs inte med det!

Anonym sa...

Okej, vi kommer över med några kassar när som helst. ;)

Och ursäkta om jag lät neggo, men jag var bara lite ... neggo just då. Den där fina julstädningen som tog tre dagar höll ju liksom inte så länge. Ska jag behöva börja om nu?

/Heli

Botilda sa...

För flera år sedan tänkte E och jag att vi skulle städa hos varandra. Det är lättare att kasta andras grejer (i alla fall går det fortare eftersom man inte får sentimentala långpauser och bara måste läsa igenom gamla skrivuppgifter eller fundera över garnrester), någon annan har garanterat smartare idéer på hur man fixar ordning och någon annan ser att den där tröjan faktiskt har tagit slut nu.

Fast nu har jag så stökigt att jag inte vet om jag skulle våga släppa in någon annan längre...

Kom när ni vill!