20 januari 2009

Mer om förskolan

Anledningen till att Sprallinen fick vara på storbarn igår var ju att hennes egen avdelning var stängd (och att hon själv ville så klart, annars hade hon ju fått vara på den andra småbarnsavdelningen). Jag tyckte lite synd om hennes kompis M som skulle få börja på storbarn tillsammans med henne, för hon var hemma igår och fick alltså inte vara med om allt det roliga på storbarn.

Nu vet jag varför. Förskolan hade ringt runt till alla föräldralediga och bett dem hålla sina större barn hemma. Så spar man pengar på vikarier. Jag är inte säker på att jag tycker att det är rätt.

4 kommentarer:

Carolina sa...

Men ojdå! Det lät ju inte helt bra. Tycker inte att det är rätt att göra så! Vi hade en liknande incident i förra veckan när lillasyster blev sjuk skickades storebror hem för att fröken var ensam med 10 barn...

Heliotropen sa...

Oj! Sånt har inte ens vi varit med om, trots de ofantligt stora grupperna i vår kommun. Jag tycker inte alls att det låter rätt.

Lime sa...

Nej, "så spar man inte pengar på vikarier".

Vår förskola vill hålla en viss nivå på sina avdelningar och vill därför inte ha en hel avdelning med BARA vikarier och en vikarie ska inte vara chef för en avdelning.

Sedan fanns det inte några vikarier att få tag på...

Eva sa...

Det var verkligen inte bra!!! Inte rätt mot barnen tycker jag!