13 februari 2006

Designmissar

Sessan är underbar! Hon är det bästa som hänt oss, men... efter en dryg månad har vi börjat upptäcka vissa designmissar.

• Varför går matlarmet på barnen alltid när föräldrarna ska äta? Vore det inte smart att se till att föräldrarna får näring i sig de med, så att de blir glada och nöjda och kan producera duglig mat åt barnet?

• Någon måste har vänt på orden i det klassiska rådet om att mamma ska sova när bebisen sover. Bebisen sover ju allra bäst när mamma drar omkring med bebisen i vagn utomhus. Aningen svårt för mamma att sova samtidigt. Borde det inte vara "bebisen ska sova när föräldarna sover"? Utvilade föräldrar är bättre föräldrar.

• Vad är det för vits med att kräkas upp maten man fått i sig och sedan på en gång vilja ha mer?

Ni kloka läsare, kan ni förklara dessa designmissar? Kan ni varna oss för andra som dyker upp längre fram?


(Ska tillägga att det egentligen bara är första punkten som är bekymmersam i vårt hem.)

2 kommentarer:

mobygirl på FL sa...

Haha - känner igen de 2 första "designmissarna"... med tillägget att bebisen hellre sover med och på mamma än själv. Men trots dessa konstruktionsfel gör mamma vad som helst för sin prins :-)

Botilda sa...

Hej Mobygirl, visst gör man det! Tusen gånger. Men jag tror ändå att mätta och utsövda föräldrar är bättre föräldrar. Vem ska man vända sig till med dessa påpekanden? (Att sova PÅ mamma är för övrigt det allra bästa, tycker även vår sessa.)