02 februari 2006

Ny arbetsbeskrivning

En vän skickade den här arbetsbeskrivningen till mig. Tack! Jag ska genast börja träna på makaronhalsband...
---

Anställnigskrav för en Mamma
BESKRIVNING AV TJÄNST

Mor har en central roll i Familjens ledning. Du får ansvar för följande områden:
· Organisation och Ledning
· Transport
· Inköp
· Vård och Omsorg
· Verkstadstjänster
· Andra påkommande uppgifter

Lön: 0 kr
Semester: Anställningen kräver tillgänglighet året om.
Eventuell korttidsfrånvaro måsta avtalas långt i förväg.

Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin i familjen och inte kommer i konflikt med uppgifterna som Mor.

Avgörande krav: Kvinna
Önskvärt: Egen förmögenhet samt tillgång till semesterställe som kan passa för familjen.

Kvalifikationer:
1. Körkort.
Du måste kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarn som gallskriker i baksätet och äldre barn som bråkar högljutt. Du måste kunna koncentrera dig på att köra medan du sjunger "Imse Vimse Spindel" och du måste veta var alla offentliga toaletter finns.Du bör ha erfarenhet i att hänga utanför klubblokaler och diskotek sena kvällar.

2. Inköpschef.
Du måste kunna planera menyer för envar aptit i minst 18 år framöver. Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, det krävs också att det ständigt skall göras middag till många personer.

3. Administratör.
Du blir direkt ansvarig för kontroll med budgetförslag, klagomål och förhandlingar.

4. Vård och omsorg.
Du måste kunna fungera utan sömn upptill sex dygn, medan annat arbete skall utföras som vanligt. Du måste kunna visa duktighet i vård av patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning är högt uppskattat i denna kategori.

5. Småbarnspedagog.
Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är dessutom önskvärt.

6. Skräddare.
Du måste kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till speciella tillfällen.

7. Frisör.
Du måste kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en fors av glåpord.

8. Cykelreparatör.
Du måste vara förtrolig med alla aspekter vid underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du måste också kunna laga cykelslangar på en campingplats. Godkänd kurs i första hjälpen är obligatoriskt.

9. Veterinärassistent.
Du måste kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur, efter att ägaren har tröttnat på dom. Ofta förekommande utfodring och rengöring av burar är nödvändigt. Du måste vara duktig i att hantera
grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.

10. Målare och Interiörarkitekt.
Du måste vara van vid att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag.

11. Växeltelefonist.
Du måste kunna hålla en diskussion i gång i telefon medan ett barn klamrar sig vid ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev.
Du skall utfodra tonåringar som pratar i telefonen med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.

12. Trädgårdsmästare.
Du måste kunna starta gräsklipparen, använda övriga trädgårdsredskap och hålla krukväxterna vid liv. Du måste kunna numret till giftinformationen, och du måste hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskärning av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta var varenda död mus ligger begravd.

13. Underhållningschef.
Du måste kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och vid personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att uppmanas att träna lagspel i alla sorters väder, och att uppmuntras till att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustning krävs.

Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner. Och du får självklart ansvar för julfirandet!

3 kommentarer:

tarachantal sa...

... tänk att sa manga söker ända det här jobbet...!!!

Det maste ha att göra med alla de förmaner man far, t.ex. i form av leenden, skratt, kramar och de där gulliga ögonen som säger "Ah vad du är fin / fantastisk mamma"...!!!

:-))))))))

Heliotropen sa...

Jag skulle vilja lägga till en sak under punkt 1: Man bör kunna köra bil med händerna fulla av ratade, lätt begagnade godisbitar som använts som mutor för att hålla barnen lugna.

Annars får jag väl konstatera att jag inte direkt är som klippt och skuren för rollen men i alla fall klarar punkt 4, 7, 9, 11 och förstås 13 numera! Oj, vad jag skulle kunna skriva en handbok!

Gäspan sa...

Allt handlar om logistik och prioritering. Du ska helst kunna vara på tre ställen samtidigt - och du måste kunna prioritera i skarpa lägen. Jag tycker såna här test borde ingå när man söker jobb som VD för större koncern:
"Det är en vanlig, sketen tisdagskväll hemma med familjen!Allt detta ska ske mellan 18.30 och 19.00! Välj mellan A: föräldramöte om suddgummin och skolk, B: Skjutsa barn till och från allergibehandling, C: amma och läsa läxor, samtidigt, D: vika tvätt och tvätta hår på arg sexåring. Din partner är upptagen med lika svåra prioriteringar -förutom amningen, men han har istället hand om den bajsnödiga hunden som har börjat kissa inomhus - och du har ingen avlastning. Vad väljer du?"

Då skulle man kunna ha intressanta diskussioner med kandidaterna. Häpp!