24 december 2005

Det blir jul ändå!

Tog stora magen på julshopping igår – dagen före julafton. Kanske inte så smart, men faktiskt välbehövligt. Det var nödvändigt för mig att gå där och trängas med en massa människor, brottas med stora kassar och stå i köer. Jag behövde tydligen bli utmattad, få ont i ryggen, känna mer av fogar och sammandragningar än tidigare och sitta på ett sunkigt men någorlunda lugnt café till alldeles för sen lunch. Jag behövde det för att till slut inse att det inte behövdes. För att fatta att det blir jul ändå, och att det blir bra.

När jag äntligen förstått det åkte jag till det lilla centrumet nära hemmet. Fikade med han som ska bli pappa, köpte julgran, promenerade långsamt, långsamt hemåt och slocknade sedan på sängen ett par timmar. Nu står granen på balkongen för det verkar inte bättre än att julgransfoten kommit bort i flytten. Det ligger dammtussar i hörnen, för ingen av oss prioriterade att dammsuga i går kväll. Det mesta av julpyntet ligger kvar i kartongen som ska ner igen. Paketen, de få, är ännu inte inslagna eller rimmade på. Och ingen skinka har vi. Men det blir jul ändå. En god sådan!

I magen tränar hattifnatten på dans kring granen. Verkar vara poppis med små grodorna!

2 kommentarer:

Heliotropen sa...

En julkram från din favoritblomma!

Sissi sa...

God fortsättning!! Hoppas att du haft en bra jul och att lilla magen dansat som vanligt! ;-) Min mage dansar varje dag, det är sååå underbart! :-D Hon gillade julmaten skarpt. ;-) Kram från Sissi