22 december 2006

Förväntas jag låta pojkarna gå före?

Jag är inte bara traderaberoende, jag hänger en del på Familjeliv också. Nyss läste jag något som gjorde mig så ledsen. Är det detta Lilla A kommer att möta? Är det så här? Håller föräldrar medvetet tillbaka sina döttrar till förmån för pojkarna? Och går pojkarnas föräldrar med på det? Hjälp!

"Min dotter har blå kläder som det står "Boy" på - det är nämligen svårt att hitta "tjejkläder" i lekvänlig modell. Vi tycker t ex inte att hon ska behöva visa halva röven när hon böjer sig framåt, inte heller magen om hon sträcker sig.

Hon drar mest fördelar av sina "Boy-kläder"; hon har bl a fått gå före i rutchkanekön på lekplatsen "Vänta lite så får pojken åka före" var den en förälder som sa till sin rosaklädda flicka vid ett tillfälle"

6 kommentarer:

Heliotropen sa...

Det har jag aldrig varit med om. Är det inte damerna först som gäller längre, menar du? Finns mycket trist att reagera på när det gäller könsroller i småbarnsåren, men just det där känns inte typiskt.

Glömde förresten att ge er sessans julklapp när ni var här. Hur gör vi nu?

Sissis krypin sa...

God fortsättning!

Hoppas att ni haft en jättemysig jul!

Näää, sådär ska vi minsann inte göra... Inte låta pojkarna gå före. Eller är vi rädda för att pojkarna ska slå sig fram annars??

Kajsa sa...

Usch, det där låter hemskt! Den stora stora frågan återstår dock - varför står det "boy" på de blå kläderna??!!

Camilla sa...

Det är inte sant! Allvarligt?! Låter ju helt sjukt. Gudskelov har jag inte varit med om detta. Än.

Botilda sa...

Kloka bloggande föräldrar, det är ni som får se till att det inte blir så.

Kan det vara så, förresten, att det står "boy" på de blå kläderna för att det inte är alldeles självklart att blå kläder är för pojkar?

Kajsa sa...

Eller kan det vara så att det står "boy" på de blå kläderna för att hindra små flickor från att använda dem? (så att vi för guds skull ser till att upprätthålla alla fina könsmönster!)