Lucka tolv - chokladkaka
Vi skulle på lussefika hos vår bästisfamilj ikväll. Men sessan hade hög feber i natt och ska bara ta det lugnt idag. Och hennes föräldrar är rätt mosiga efter en natt med rätt ojämn sömn, de med.
Innan febern slog till ordentligt hade jag bakat en kaka till lussefikat. Vännerna är GI-fantaster (även om de inte alltid erkänner det) och mina GI-kunskaper är rätt begränsade. Jag vet att man inte ska äta mjöl, att choklad går bra och att vin är bättre än öl. Chokladkaka utan mjöl verkar väl bra då? Kanske ett glas vin till?
250 gram mörk choklad
250 gram smör
1 dl starkt kaffe
2 dl socker
4 ägg
Smält choklad och smör.
Rör socker och ägg fluffigt.
Rör i kaffe och chokladblandningen.
Häll ner i vanlig (24 cm) form.
Grädda i 175 grader i en timme.
Febern hann bryta ut ordentligt medan kakan stod i ugnen. Så det blir en lite svedd kaka vi får trösta oss med i kväll när sessan somnat. Hon mår förresten redan mycket bättre.
3 kommentarer:
Mmm, vad sugen jag blev! Jag bakade förstås chokladsnittar igår. Favoriten. Men chokladkaka slår nog allt.
Vad duktig du är! :-) Förresten, när det kommer snö har ni ju en pulka till sessan att hämta här... *kram*
Nu är du nästan grym :-(.
Skicka en kommentar