11 december 2006

Lucka elva - drömmar

Plötsligt ser jag ett tillägg på sambons msn-adress. "Mmm... drömtårta!" står det. En snabb förfrågan avslöjar att det kanske finns drömtårta hemma i vår kyl. Som han kanske har bakat medan sessan kanske sov på balkongen och jag definitivt jobbar, jobbar, jobbar på mitt nya kontor. Gissa vem som ska kura ihop sig i soffan med te, filt och sambo i kväll och mumsa på tårta. Samt se på Kobra som kommer att handla om bloggande, med bland andra en av mina favoriter, Bodil Malmsten).

(Vill han dela med sig av receptet?)

2 kommentarer:

Lime sa...

Okejdå!

Drömtårta

3 ägg
1 1/2 dl socker
- vispas poröst

3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
- blandas ihop och SIKTAS ner i ägg-fluffet.

Bred ut smeten i långpanna på ett bakplåtspapper till ca 30x40 cm. Grädda i 250 grader ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat papper och dra bort pappret kakan gräddats på. (Tips är att fukta det senare pappret lite.)

Fyllning:
150 g smör (MÅSTE VARA SMÖR!! Inget fjösmargarin här inte...)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Rör smör och florsocker poröst. Blanda i vaniljsocker och äggulan. Bred ut jämnt över kakan och rulla ihop den tätt m.h.a. det "sockrade pappret". Låt stå i kylen tills smörkrämen har stelnat.

Jag har ibland roat mig med att blanda i andra godsaker i smörkrämen, t.ex. punch, konjak eller citruslikör.

Botilda sa...

Efter nästan tre år tillsammans avslöjar han sig som drömtårtebagare! Jag är glad att jag smet hem på lunchen, för nu ikväll finns inget kvar. Föräldrarna på kyrkans sångstund blev visst riktigt glada ;-)